De mensenrechtenorganisatie Free Tibet voert actie tegen het roven van bodemschatten in het door China bezette Tibet. Nu ook in Liverpool waar de voetbalclub Liverpool FC vorig jaar zomer een deal aankondigde met ‘Tibet Water’, een Chinees bedrijf dat Tibetaans drinkwater in het Westen aan de man probeert te brengen. De bevolking van Tibet heeft niets te zeggen over haar eigen bodemschatten, zegt Free Tibet.

Tibet Water is een Chinees bedrijf dat deals sluit met westerse bedrijven. Liverpool FC is zodoende officieel partner geworden van Tibet Water.

Free Tibet zocht met de club contact, daarin bijgestaan door tweeduizend Free Tibet supporters en Liverpool FC fans. Bijna 90.000 mensen schreven een brief aan de leiding van de club, waarin ze bezwaar maakten tegen de deal.

Vorige week zondag trok Free Tibet met een geluidswagen en billboards door de straten van Liverpool om de bewustwording van de bevolking ten opzichte van Tibet te vergroten. Ze stopten bij het stadion en deden een oproep aan de eigenaar van Liverpool FC de deal te breken. De campagne werd breed uitgemeten in de media. Voetbalsupporters zwaaiden met Tibetaanse vlagen in het stadion.

Bron Free Tibet.

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk