Diplomaten uit de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, Canada en de Europese Unie volgen in China het proces tegen de Tibetaanse zakenman en strijder voor Tibetaans onderwijs op scholen in Tibet, Tashi Wangchuk. Twee jaar na zijn arrestatie kwam de zaak eindelijk voor de rechter.

Tashi Wangchuk bij de rechtbank, foto Free Tibet.

Tashi Wangchuk werd in januari 2016 na een interview met The New York Times, waarin hij zijn bezorgdheid uitte over het ontbreken van de Tibetaanse taalonderwijs op Tibetaanse scholen gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van het aanzetten tot separatisme en kan tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden. De zitting deze week duurde vier uur en slechts drie familieleden mochten de zitting bijwonen.

Sinds de arrestatie van Tashi Wangchuk heeft Free Tibet heeft campagne gevoerd om aandacht te vestigen op zijn zaak. Volgers van deze mensenrechtenorganisatie namen in China contact op met hun ambassades en vroegen om het sturen van waarnemers. Daaraan is massaal gehoor gegeven. Vertegenwoordigers van deze landen waren fysiek aanwezig bij de rechtbank in Yushu.

Bron Free Tibet.

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu