Mijn hart wil zeggen
Ik hou van je
Ik mis je
Het spijt me

Drie letters houden me tegen

EGO

Het ego, het vertroebeld bewustzijn, belemmert ons om in liefde te leven, het NU-moment. Het ego zorgt dat we veroordelen en onze ‘ego waarheid’ als echte waarheid beschouwen. Het ego belemmert ons in het solidair zijn en het opbouwen van altruïstische relaties. Het ego is in staat angsten te creëren en dus ook vijanden. Het ego kan het zodanig van ons overnemen, dat het zelfs in staat is fysieke impact te hebben. Het ego heeft onze geschiedenis mee vorm gegeven en heeft bijgedragen tot wie we nu zijn en waar we nu staan. Het ego bepaalt dus ook onze toekomst – tenzij het zuiver bewustzijn het overneemt.

Wat is het ego? Wat is zijn invloed? Hoe gaat het te werk? Hoe kan je het loslaten? Is een ego-loze samenleving mogelijk?

Op vrijdag 1 december 2017 is Paul Duckaert te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko, Deurne, Vlaanderen.

Paul Duckaert is oosters geneesheer. Hij verdiept zich vele jaren in oosterse filosofie, zijn grote passie. Zijn boek ‘Spring uit je ego’ kwam recentelijk uit. Het boek is gebaseerd op inzichten die Paul verkreeg door de toepassing van de oosterse filosofie op zijn eigen leven.

Praktisch: Vrijdag 1 dec 2017 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk