Het Hooggerechtshof van Pakistan moet zich uitspreken over het voltrekken van de doodstraf door ophanging van de christelijke vrouw Bibi, die beschuldigd wordt van godslastering. Zij was in 2010 de eerste vrouw in Pakistan die wegens dat wetsartikel ter dood werd veroordeeld. De zaak trekt wereldwijd de aandacht.

Als Bibi wordt vrijgelaten en haar toevlucht in een ander land zoekt zullen de gevolgen vreselijk zijn, zo waarschuwde de radicale Pakistaanse islamitische partij de rechters. Bibi, een moeder van vier kinderen, werd veroordeeld voor het maken van denigrerende opmerkingen over de islam, een aanklacht die ze overigens ontkent.

Hoewel de Pakistaanse wetten de doodstraf kennen voor godslastering en overtreders ter dood zijn veroordeeld, is er tot nu toe nog geen enkele veroordeelde terechtgesteld. De mensen die van godslastering worden beschuldigd maar later worden vrijgelaten moesten Pakistan voor hun eigen veiligheid ontvluchten. Advocaten, rechters en degenen die de wetgeving inzake godslastering willen hervormen, zijn ook bedreigd, aangevallen of zelfs gedood.

Bron BNN

Categorieën: Rechtspraak, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Pakistan – doodstraf voor godslasterende vrouw

 1. Piet Nusteleijn schreef:

  Het is toch treurig. Middeleeuws.
  Mensen die de wet proberen te veranderen worden dan ook nog’s bedreigd en gedood.
  In Pakistan valt nog wel het een en ander te veranderen.
  Leve de vrijheid!

 2. Nick schreef:

  Zou er beter geen godsdienst bestaan, hoeveel mensen zijn er al door de eeuwen in de dood gejaagd door allerlei godsdiensten
  Godsdoenst roept meet haat dood en nijd op dan vrede liefde en voldoening

Menu