In een brief aan de Pakistaanse premier Imran Khan hebben 197 leden van het Europees Parlement hun bezorgdheid geuit over de bedreigingen van de Pakistaanse christelijke Asiya Bibi die onlangs door het Hooggerechtshof van Pakistan is vrijgesproken van godslastering. De vrouw is nog in Pakistan, waar islamitische fundamentalisten dreigen haar te doden. Haar advocaat is vorige week naar Nederland gevlucht en mag daar tenminste drie maanden blijven. Onder de EU-politici zijn parlementariërs van landen die financiële steun verlenen aan Pakistan.

Asiya Bibi is acht jaar geleden wegens godslastering ter dood veroordeeld. Er werd beweerd dat zij denigrerende opmerkingen over de islam maakte nadat anderen bezwaar hadden gemaakt tegen haar drinkwater uit hun glas omdat zij geen moslim was. Fundamentalisten zijn een hoger beroepsprocedure begonnen zodat de vrouw opnieuw gevangen is gezet. Haar advocaat wil dat Nederland de vrouw en haar gezin opvangt.

De leden van het Europees Parlement stellen in hun brief aan de premier dat Pakistan de rechtsstaat moet handhaven en dat dergelijke incidenten een enorme impact zullen hebben op de economie van het land en investeringen in Pakistan door buitenlandse ondernemers achterwege zullen blijven.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk