Wat is er aan de hand in België? Gisteren schreven we al over een stilteforum in Brugge. En vandaag over De Dag van de Trage Weg, ook niet bepaald een luidruchtig fenomeen. Volgend weekeinde, – op 18 en 19 oktober – is het opendeurdag op de trage wegen in België. Tijdens de Dag van de Trage Weg kan je op bijna 200 plekken in het land de trage wegen ontdekken. Zo ook in Geraardsbergen. De Giesbaergske Koleuren Gazette organiseert op zondag 19 oktober een wandeling- die begint op de Markt, van ongeveer 8 km, hoofdzakelijk langs Trage Wegen.

Trage wegen zijn paden en wegen die voorbehouden zijn aan voetgangers en fietsers. Auto’s of vrachtwagens zie je er niet. Ze hebben veel te bieden voor recreatie en natuur en zijn van oudsher de kortste weg naar het centrum of tussen woonkernen. Op de Dag van de Trage Weg sturen we dan ook een duidelijk signaal de wereld in: een gezonde, mooie en aangename omgeving vraagt méér en betere trage wegen.

Dag van de trage weg foto's“Ook in Geraardsbergen is het belangrijk om in te zetten op trage wegen” zegt  Wim Schrever van Giesbaergske Koleuren Gazette. “Trage wegen zijn ook in Geraardsbergen belangrijk.” Daarom organiseert Giesbaergske Koleuren Gazette deze wandeling die hoofdzakelijk langs trage wegen loopt.

Giesbaergske Koleuren Gazette is een vrijwillig, onafhankelijk, intercultureel project dat enerzijds wil werken rond superdiversiteit en anderzijds rond (zen)boeddhisme. Naast de twee hoofdthema’s heeft de k(l)eurige krant ook aandacht voor alternatieven die oplossingen kunnen bieden voor problemen in onze samenleving, zoals de fiets als verplaatsingsmiddel, Lets, Repair Café, Wwoofing enz. Vandaar ook dat de Gazette graag haar schouders zet onder het behoud van Trage Wegen.

Alle edities en activiteiten van de Giesbaergske Koleuren Gazette op www.giesbaergskekoleurengazette.be

Dag van de trage Weg logoIedereen is van harte uitgenodigd voor deze activiteit. Afspraak aan de Marbol-fontein op de Markt van Geraardsbergen op 19 oktober om 14.00 uur. Breng goede wandelschoenen en eventueel regenkledij mee.

Meer informatie Wim Schrever, (0032) (0) 475/86 19 08

Een overzicht van alle activiteiten in het land vind je op de aanklikbare kaart:

www.dagvandetrageweg.be

 

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Opmerkelijk
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu