Er zijn nog nooit zoveel mensen op de been tegen klimaatverandering als de afgelopen weken. Burgers over de hele wereld maken zich zorgen. Komende zaterdag 29 april om 14:00 uur zal op het Museumplein in Amsterdam de People’s Climate March van start gaan. De People’s Climate March is een initiatief van burgers met hart voor het klimaat.

Op het Museumplein zullen zaterdag onder meer initiatiefnemers en studenten Kim van Daalen en Jide Koekoek spreken. Daarnaast komen cabaretier Freek de Jonge, duurzaam ondernemer Ruud Koornstra (voorzitter van De Groene Zaak, ondernemersvereniging voor een duurzame economie), Karin van den Broeke (voorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland – PKN) en Greenpeace campaigner Faiza Oulahsen aan het woord.

De People’s Climate March in Amsterdam is onderdeel van een wereldwijde beweging, komende zaterdag zullen vele duizenden mensen in diverse steden van zich laten horen, niet alleen in Amsterdam, maar ook in New York, Washington, Londen en Berlijn.

De People’s Climate March Amsterdam wordt gesteund door een grote en diverse groep organisaties, waaronder de FNV, ASN Bank, Triodos, Ben & Jerry’s, Hivos, Wereld Natuurfonds, Milieudefensie, Greenpeace en vele anderen. Het aantal organisaties dat de People’s Climate March steunt groeit dagelijks en er is een speciale Facebookpagina geopend waarop informatie over de People’s Climate March. (www.facebook.com/peoplesclimatemarchnl)

Faiza Oulahsen van Greenpeace: ‘Met duizenden mensen gaan we de straat op om klimaatactie te eisen van het aankomende kabinet. Mensen en organisaties uit alle hoeken en lagen van de samenleving willen een regeerakkoord dat echt werk maakt van de aanpak van klimaatverandering en het halen van de doelen in het klimaatakkoord van Parijs. Samen laten we aan onze politieke leiders zien dat er brede steun is voor stevig klimaatbeleid.’

Begin van de bijeenkomst en People’s Climate March om 14:00 uur, Museumplein in Amsterdam. De manifestatie duurt tot ongeveer 17 uur.

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Politiek, Milieu
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk