Ik ging al laat naar bed de afgelopen nacht maar de hitte in de slaapkamer was oorverdovend. Zo ook de herrie die de ventilator produceerde, alsof ze vastliep. Grooooeeeer, groeeeeeer. Ik werd er gek van. Nieuwe dopjes onder het tafeltje gelijmd, een veelten plakkage onder de ventilator maar de herrie nam niet af. Tot ik een harde klap tegen de behuizing gaf, die zat los. De rust keerde weer, de hitte nam niet af. Het was niet fijn in de mand.

Deze week was ik bij mijn zeer getalenteerde kapper. Hij vertelde mij dat hij van een andere klant had gehoord hoe deze de hitte te lijf ging. Nodig zijn: een ventilator en een fles bevroren water, ijs dus. Stekker in het stopcontact, ventilator aanzetten en de fles met ijs er voor zetten. Zo doet de airco van de kleine man zijn werk. Zorg wel voldoende ijsflessen in huis te hebben. Vul ze voor driekwart af met water, anders knallen ze uit mekaar in de vriezer.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd. Of te twijfelen aan het nu. Of gepensioneerde uitvreter te worden.

Categorieën: Natuur, Joop Hoek, Gezondheid, Columns
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Het jaar 2019 – dag 207 -aircoflessen

  1. Wulf schreef:

    Leuk idee, maar van alle airco’s, ook een selfmade airco van ijsklonten (uit een diepvriezer) in een fles, wordt het binnen draaglijker en buiten warmer door meer CO2. De hitte komt ook mede uit onszelf omdat het werk toch af moet, we al die hitte zo zat zijn, we geërgerd raken. De gevolgen van het klimaatprobleem begint ons, de veroorzakers, naar het hoofd te stijgen? En het nieuws: er staat een strook poolgebied nu ook nog eens letterlijk in brand! Wat wordt het; de aarde herstelt zich als de mens het wil of… er niet meer is?

  2. Geeltje schreef:

    Kijk eens op Google earth.
    De aarde lijkt wel 1 woestijn. Helemaal kaal op een paar plekken na. Gewoon heeeeeel vel bomen planten. Dan hebben we ook minder last van opwarmen van de aarde.