De redactie van het Boeddhistisch Dagblad is geïnteresseerd in de ervaringen van mensen die het boeddhistisch pad volgen. De leer bestuderen en praktiseren. Al of niet op een kussen of in een sangha of in je eentje. Ben je zo’n iemand en wil je je ervaringen delen- hoe je het boeddhisme hebt ontdekt, wat het je opbracht en niet, je teleurstellingen en hoop, je verwachting, welke richting je volgt en waarom, of als je het boeddhisme weer hebt verlaten- stuur ons jouw ervaringen in een niet zo’n heel lange tekst toe om in de serie Boeddhistische doeners en denkers gepubliceerd te worden.

In mijn ééntje heb ik het boeddhisme ontdekt en verder ook zo gevolgd sinds een jaar of 10.
Wel op mijn eigen manier, in mijn omgeving is er geen sangha .

Dat leidt tot lezen , Thich Nhat Hanh (Het hart van boeddha’s leer) was en blijft mijn favoriet. Verder veel boeken van de Dalai Lama.

De kernwaarden van Boeddha’s inzichten gelden nog altijd. Sommige rituelen pasten in die tijd, maar die spreken mij niet zo aan.

Bijna in ieder huis zie je een boeddhabeeld, maar als je vraagt hoe ze tegenover de leer staan, weten ze daar eigenlijk weinig tot niets over.
Spreken erover leidt meestal tot weinig of niets. Hopelijk komt dat nog.

Tot zover mijn eerste reactie, niet goed wetende wat er gebeurt met verder ervaringen van een éénling boeddhist.

Was getekend Servaas Kievit. Wilt u ook uw ervaringen met het boeddhisme delen mail ze dan naar redactieboeddhistischdagblad@upcmail.nl

 

Categorieën: Boeddhistische denkers en doeners, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk