Een driekoppige delegatie van het Europees parlement heeft gisteren in Dharamsala, India, de zetel van de Dalai Lama in ballingschap, een bezoek gebracht aan de Centrale Tibetaanse Regering (CTA) in ballingschap. Het gaat om de parlementariërs Thomas Mann, Csaba Sogor en Ramon Tremosa. Het bezoek werd gefaciliteerd door Tashi Phuntsok, verbonden aan de Tibetaanse vertegenwoordiging in Brussel.

In zijn welkomstwoord sprak voorzitter van de CTA, dr. Lobsang Sangay, zijn dank uit aan het Europees Parlement en de Europese Unie (EU) voor hun niet aflatende steun voor de kwestie Tibet. Hij merkte op dat het Europees Parlement de meeste resoluties over de kwestie Tibet heeft aangenomen en voorop heeft gelopen door middel van de initiatieven van de Tibet Support Group en de Tibet Interest Groups. Sangay zei dat de Dalai Lama grote bewondering heeft voor de geest van vrijheid in de Europese Unie.

De premier zei dat de Tibetaanse regering bemoedigd wordt door het parlementaire bezoek en de krachtige stem die het heeft gegeven aan de veerkracht van het Tibetaanse volk. Hij drong er bij de leden van het Europees Parlement en het Europees Parlement op aan het Midden-Oostenbeleid van de CTA en de dialoog tussen de vertegenwoordigers van de Dalai Lama en China voor een vreedzame oplossing van de kwestie Tibet officieel te steunen.

Thomas Mann, voorzitter van de Tibet Interest Group in het Europees Parlement, zei dat hij heeft gezien dat het Tibetaanse volk zich inzet voor de vorming van een eigen gekozen regering en dat deze betrokkenheid is toegenomen. Hij sprak zijn solidariteit uit met het Tibetaanse volk en hoopte dat het bezoek de hoop en het vertrouwen van het Tibetaanse volk in de Europese Unie en het parlement zal versterken. We willen onze Europese solidariteit tonen om duidelijk te maken wat uw rechten, taal, cultuur en samenleving zijn. Wij staan aan uw kant en zullen nooit zwijgen, zei Mann.

Bron BNNANI

Categorieën: Mensenrechten, Politiek, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk