Op de laatste zondag van oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat, vindt voor de achtste keer, dit jaar op 28 oktober, de jaarlijkse landelijke Dag van de Stilte plaats. Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Stilte Ned.werk.

Het doel van de Dag van de Stilte is extra bewustwording te creëren m.b.t. het belang en de werking van stilte en innerlijke rust. Stilte: om van te genieten en belangrijk voor onze gezondheid, voor het individu én voor de samenleving. ‘Stilte is van niemand en van ons allemaal.’

Op de Dag van de Stilte kan iedereen deelnemen aan de ruim honderd stilte-activiteiten, die door diverse organisaties door het hele land worden aangeboden. Stilte-activiteiten, waarin je de stilte buiten én binnen jezelf kunt beleven.

Een Dag van de Stilte

– Om stil te staan bij de impact van stilte en van geluidsoverlast op onze psychische en fysieke gezondheid, op ons welzijn.

– Om stil te staan bij het belang van stiltemomenten en de uitwerking hiervan te ervaren.

– Om stil te staan bij de stilte die er altijd is; de openheid, de ruimte binnen onszelf waarin gedachten en gevoelens oprijzen, daar waar wij onze innerlijke stem kunnen horen.

– Om stil te staan bij ons eigen leven en bij onze samenleving, te reflecteren op wat we belangrijk vinden, wat we willen veranderen en hoe we dat willen doen.

– Om een stiltegebied te bezoeken of een andere stille plek in de natuur of in een stad.

– Om te vertragen, te onthaasten, aandachtig waar te nemen en te genieten.

De stilte-activiteiten staan per provincie vermeld op de website

 

 

Categorieën: Natuur, Gezondheid, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk