Vanuit de gedachte dat zowel een teveel aan licht als een teveel aan geluid nadelig voor onze gezondheid is zijn ooit de initiatieven Nacht van de Nacht en Dag van de Stilte geboren. Overdaad aan prikkels is aangetoond slecht voor ons, het ondermijnt de oerkwaliteiten van onze aarde en ons leven, en dreigt in de nabije toekomst een enorm groot gezondheidsprobleem te worden. En over het algemeen geldt: we staan erbij en kijken ernaar.

Privé personen en organisaties willen die almaar toenemende overdaad een halt toeroepen, of op zijn minst de mond in protest opentrekken. Daarom organiseren burgers en organisaties jaarlijks gedurende het laatste weekeinde van oktober, het weekeinde waarin we afscheid nemen van zomertijd, de Nacht van de Nacht (de nacht van zaterdag op zondag) en de Dag van de Stilte (de zondag). Meer informatie is op deze websites te vinden: Nacht van de Nacht: https://www.nachtvandenacht.nl/ en Dag van de Stilte: http://www.dagvandestilte.nl/

Beide websites zijn platformen waarop zowel privépersonen als organisaties per provincie aan donkerte/duisternis en stilte gerelateerde activiteiten kunnen aanmelden en reeds geplaatste kunnen bekijken. Deelnemers en geïnteresseerden worden via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van aangemelde activiteiten.

Zou het niet mooi zijn om in dat laatste weekeinde van oktober deze twee oerwaarden duisternis en stilte met elkaar te verbinden? Bijvoorbeeld door in de Nacht van de Nacht naar de Dag van de Stilte toe een meditatie te doen. Door in het (semi-)duister (bij bijvoorbeeld kaarslicht) te mediteren en eventueel gevolgd door eenvoudige yoga- of tai chi-oefeningen om de spieren weer los te krijgen.

Dag van de Stilte

Wil je een stilteactiviteit organiseren en wens je jouw informatie ook op de website http://www.dagvandestilte.nl/

vul dan het online aanmeldingsformulier in op de pagina van de provincie waar jouw activiteit plaats vindt.

Nacht van de Nacht

Wil jij ook een activiteit organiseren? Kijk in de inspiratiegids https://www.nachtvandenacht.nl/bibliotheek/inspiratiegids/

voor voorbeelden van activiteiten.

Of meld de activiteit direct aan: https://www.nachtvandenacht.nl/activiteitaanmelden/

 

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Gezondheid, Zorg, Milieu, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk