Guy Dubois is de auteur van verschillende boeken over boeddhisme. Eveneens vertaalde, becommentarieerde en annoteerde hij een aantal vroeg-boeddhistische teksten zoals de Atthakavagga (De vrede van de Boeddha); de Parayanavagga (De weg naar de andere oever); de Itivuttaka (Zo is het gezegd), de Khuddakapatha (Korte passages); de Udana (Geïnspireerde Uitspraken van de Boeddha) en de Dhammapada (Het pad van waarheid).

Het boek ‘Dhamma. Overdenkingen bij een Ultieme Werkelijkheid’ handelt over inzicht en zelfrealisatie. De auteur komt tot de vaststelling dat nibbana nooit ver weg is. Dat innerlijke vrede bestaat in het hier-en-nu. Op deze plaats. In het diepste van onszelf. In iedere cel. De yogi moet enkel zien om te weten. Knowing and seeing. Janami passami. En als de yogi het ziet hoeft hij verder niets te doen. Enkel zijn-in-wijsheid. Hij moet louter in gedachten houden dat dit ‘zijn’ van moment-tot-moment verandert. Een compleet zelfloos proces. Eén met alles. Een flux. Een flow.

De auteur stelt al zijn boeken en vertalingen gratis ter beschikking. Ook dit boek is volledig vrij van auteursrecht en in PDF via deze link te downloaden.

Fysieke boeken: Wie liever een ‘fysiek’ boek in de handen houdt kan dit bestellen via bol.com De auteur wil zelf zijn initiële doelstelling trouw blijven: hij wenst niets te verdienen aan dhamma. Guy: ‘Wanneer er ook maar iets ‘winst’ gegenereerd wordt zal het onverbiddelijk naar dana gaan.’

Met zijn vertalingen en annotaties graaft Guy Dubois intensief naar de wortels van het vroeg-boeddhisme. Dit werk getuigt opnieuw van het diepe inzicht en eruditie van de auteur. Lezers noemen hem een van de grootste kenners van de Pali-canon in het Nederlands taalgebied.

 

Categorieën: Boekbespreking, Pali-Canon, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk