Hoe kijken we naar onszelf in deze samenleving? Hoe kunnen we zelf onze blik op de maatschappij veranderen? De Vlaamse psychiater en zenleraar Edel Maex gaat in zijn boek De bereidheid om te kijken op zoek naar antwoorden voor de verharding in onze samenleving.

Er is veel dat we liever niet zien. Het lijkt een natuurlijke reflex om ons af te wenden van angst, pijn en verdriet. Maar ook het mooie, het prettige, het ontroerende kan ons ontgaan. In De bereidheid om te kijken toont de bekende psychiater en zenleraar Edel Maex hoe de bereidheid om met een open, milde blik te durven kijken naar onszelf, de andere en de wereld een krachtig antwoord kan bieden op polariserende alternatieve feiten en de algehele verharding in onze maatschappij.

Edel Maex: ‘Voor ik mediteerde, was ik als de dood om echt te kijken naar wat er speelde. In een moment van diepe wanhoop kon ik niet anders. Tot mijn verbazing ging ik er niet aan ten onder, integendeel. Sindsdien is het vertrouwen alleen maar gegroeid. Niet dat de angst er niet meer is, maar het vertrouwen overstijgt bij momenten de angst. En daaruit groeit meer vertrouwen, soms tot je eigen verrassing, beetje bij beetje.’

Over Edel Maex

Edel Maex is psychiater, zenleraar en een van de grondleggers van het werken met Mindfulness Training in de Lage Landen. Hij leidt al meerdere jaren een zengroep in Antwerpen. Zijn teisho’s worden gepubliceerd in het Boeddhistisch Dagblad.

Uitgeverij Lannoo – ISBN 9789401455749 | Paperback | € 17,50 | 124 blz.

Categorieën: Boekbespreking, Zen
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu