Blij, boos, bang, verdrietig of jaloers? Goed kunnen omgaan met je emoties is niet vanzelfsprekend. Slaag je er wel in, dan groeit je zelfvertrouwen en verhoogt je mentale welzijn. Om je hierbij te helpen schreef Marjan Gerarts ‘Een boek vol gevoelens en 1 goudvis’ met inzichten over de gevoelens die in je wonen en veel praktische doe-tips. Een boek voor kinderen en jongeren.

Stel je voor, je woont in een huis. Bij jou wonen vijf gevoelswezens: Verdriet, Woede, Jaloezie, Angst en Vreugde. Ze lopen rond, spelen met elkaar of slapen op de vensterbank. Af en toe hebben ze aandacht nodig. Dan willen ze dat jij naar ze kijkt en luistert.

Hoe voel jij je vandaag?

DOE:

* Praat één minuut over je engste nachtmerrie, je grootste wens, je mooiste feest of je ergste heimwee
* Neem een oogpotlood en beschrijf je lijf met positieve woorden
* Start een kussengevecht

Over de auteurs

Marjan Gerarts is psycholoog en begeleidt al jaren kinderen en jongeren in haar praktijk. In dit boek geeft ze inzicht in gevoelens en praktische tips.

Deborah van der Schaaf studeerde Illustratie en Grafische vormgeving aan de Willem de Kooning-academie in Rotterdam. Ze maakt illustraties voor kranten en magazines als De Volkskrant, Het Parool, Flow magazine en ELLE. Daarnaast werkt ze voor verschillende uitgeverijen.

ISBN 9789401449786 | 48 pagina’s | €14,99
Een boek vol gevoelens en 1 goudvis
Marjan Gerarts & Deborah van der Schaaf

 

 

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu