De redactie van het Boeddhistisch Dagblad is geïnteresseerd in de ervaringen van mensen die het boeddhistisch pad volgen. De leer bestuderen en praktiseren. Al of niet op een kussen of in een sangha of in je eentje. Ben je zo’n iemand en wil je je ervaringen delen- hoe je het boeddhisme hebt ontdekt, wat het je opbracht en niet, je teleurstellingen en hoop, je verwachting, welke richting je volgt en waarom, of als je het boeddhisme weer hebt verlaten- stuur ons jouw ervaringen in een niet zo’n heel lange tekst toe om in de serie Boeddhistische doeners en denkers gepubliceerd te worden.

‘Het zal nu ongeveer vijf jaar geleden zijn dat ik via via drie boeken tegelijk kon bestellen uit een serie waarin ook een boek van de Dalai Lama (HET GELUK) bij zat. Daar ik geïnteresseerd was in de Dalai Lama zonder dat ik wist wat het begrip boeddhisme inhoudt, besloot ik deze te kiezen. Het verbaasde mij zeer toen ik het boek las- het leek alsof het over mijzelf ging en aansloot op mijn gedachte over het leven, zoals ik dat zelf al invulde.

Van het ene boek kwamen de volgende boeken en ik raakte steeds meer geïnteresseerd in het boeddhisme. Ik ging mij de dharma eigen maken en zie dit nog steeds als het belangrijkste van het gehele boeddhisme.

Pas een paar jaar later viel voor mij het kwartje en begreep ik de intentie van het boeddhisme en ging mij hierdoor ook interesseren voor de wetenschap, het begin van al het leven. Dagelijks lees ik het BD en beschouw mijn boeken als leerboeken, lees ze daarom meerdere keren en mediteer bijna dagelijks. Ik ben mij gelukkiger gaan voelen met het boeddhisme en ben er één mee geworden.’

Was getekend: Ruud van Bokhoven. Wil je ook je ervaringen met het boeddhisme  delen, stuur ze naar redactieboeddhistischdagblad@upcmail.nl

Categorieën: Boeddhistische denkers en doeners
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk