Ongeveer twee weken geleden vertelde hij- een door mij zeer gewaardeerde kritische boeddhist, of ex-boeddhist of niet meer praktiserend, ik weet het niet meer en het doet er ook niet toe, in een reactie op een artikel in het Boeddhistisch Dagblad dat hij niet lang meer te leven had ten gevolge van kanker. Wij waren niet de enigen die hij deze boodschap meedeelde. Ik was er door aangeslagen, wist wel dat hij ziek was maar had hem zo graag- ondanks zijn gevorderde leeftijd een veel langer leven gegund.

Gisteren ontving ik een aflevering van zijn weblog met onder meer het volgende bericht:

Er komt heus wel een eind aan:

Ik deel mensen links en rechts mee dat ik binnenkort dood ga, omdat ik dat als verwachting van mijn prostaatkanker had verwacht. En dan gebeurt dat niet, dan heeft de oncoloog weer een andere methode in het pakket. En die blijkt weer een paar maanden te werken. Een beetje gênant is het dan wel om dan weer te zeggen dat ik (nog) niet doodgegaan ben.

Zo gaat het dus nu met me.

Ik moest een beetje glimlachen om zijn tekst. Met de dood in je schoenen je een beetje verontschuldigen voor de vertraging.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Gezondheid, Boeddhistisch leven, Zorg, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Het jaar 2019 – dag 101 – doodvertraging

  1. kees moerbeek schreef:

    (…) (…) Met de moed der hoop voorwaarts verder, laten we positief zijn, Joop.

    Namo Guanyshiyin pusa

  2. Louis van Bebber schreef:

    ‘Met de dood in je schoenen je een beetje verontschuldigen voor de vertraging.’ Fantastische zin!!!
    Beetje off-grid wellicht maar het was weer genieten.