Het Tibetaans boeddhistisch centrum Phuntsok Chö Ling in Rotterdam verwelkomt van 5 t/m 7 januari 2018 opnieuw de nonnen Yuan Xun en Yuan Wang in haar tempel aan de Oostkousdijk. Een mogelijkheid om onderricht van vrouwen te kunnen ontvangen is in het Westen binnen het Tibetaans boeddhisme nog vrij zeldzaam.  Op vrijdagavond 5 januari geven zij een lezing over geluk, gevolgd door twee studiedagen over betekenisvolle boeddhistische gebeden op respectievelijk 6 en 7 januari.

Waarom wordt er zo veel over geluk gesproken? Praktische redenen daarvoor zijn omdat geluk creativiteit en productiviteit verhoogt, je gezondheid verbetert en levensduur verlengt. Maar het is vooral omdat geluk ons gewoon goed doet voelen. Dat is precies waarover het boeddhisme spreekt. Elk levend wezen wil zich goed voelen; we verlangen geluk en willen lijden vermijden. De 84.000 dharma deuren die de Boeddha heeft onderwezen, hebben volgens het centrum inderdaad slechts één doel: geluk bereiken. Uit de lezing zal tenminste één praktische boeddhistische methode te halen zijn voor het vinden van geluk én om dit geluk verder te vergroten.

Ani Yuan Wang en Ani Yuan Xun studeerden respectievelijk aan de universiteit van Troy en Oregon in de Verenigde Staten. Daarna zijn zij in hun geboorteland China formeel volledig gewijd als non. Zij hebben sindsdien verschillende boeddhistische teksten uitgebreid bestudeerd, waaronder De Vijf Grote Verhandelingen. Nu komen zij opnieuw naar Europa met hun wens om boeddhistische wijsheid met iedereen te delen en meer vrede in de wereld te brengen.

Over Ani Yuan Wang en Ani Yuan Xun.

In het najaar van 2006 raakte Ani Yuan Wang als jonge student geïnteresseerd in het boeddhisme. Slechts een jaar later nam ze toevlucht in de drie juwelen. Na een jaar de fundamenten in het boeddhisme te hebben bestudeerd, ging ze naar de Verenigde Staten voor een studie MBA (boekhouden) aan de Universiteit van Troy. In 2008 keerde ze terug naar haar geboorteland China en werd formeel volledig gewijd als non.

In het najaar van 2007 begon Yuan Xun haar universitaire leven aan de Universiteit van Oregon in de VS. Na het afronden van het programma American English Institute, studeerde ze af in psychologie. In 2010 begon ze haar opleiding in het boeddhisme en bracht ze een maand door in de stad van de tienduizend boeddha’s. In het voorjaar van 2011 ging Yuan Xun terug naar China en werd formeel volledig gewijd als non.

Meer informatie over de lezing op 5 januari en de teachings op 6 en 7 januari, is te vinden op https://www.phuntsokcholing.org/nl/agenda/nonnen-jan18

 

Categorieën: Onderwijs, Tibetaans boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk