De politie in Boulder, Colorado, VS, heeft William Lloyd Karelis, een vroegere leraar in de boeddhistisch Shambhala gemeenschap gearresteerd op verdenking van het seksueel lastigvallen van een 13-jarig meisje dat aan zijn zorg was toevertrouwd. Zo heeft de politie van Boulder bekendgemaakt.

De plaatselijke krant Boulder Daily Camera meldt dat volgens een onder ede afgenomen verklaring, Karelis het meisje binnen Shambhala ontmoette toen zij acht jaar oud was en aan de zorg van deze meditatie-instructeur werd toegewezen. Rond haar 13e jaar bracht zij volgens eigen verklaring de weekeinden door bij Karelis en zou zij in een ruimte in de woning in een tijdsbestek van ongeveer 18 maanden 10 keer op een seksueel getinte wijze zou zijn lastiggevallen. In de verklaring zou ook staan dat verscheidene vrouwen Karelis van ongepast seksueel gedrag in december 2003 beschuldigden.

Binnen Shambhala zelf was Karelis het onderwerp van twee klachten over zijn gedrag in de jaren 2000. Na een schorsing van vier jaar en een onderzoek door Shambhala, hetgeen geen laakbare feiten opleverde, werd de leraar in 2008 weer in ere hersteld. Hij verliet daarop de boeddhistische organisatie.

Bron Boulder Daily Camera/politie Boulder VS, Lions Roar.

Categorieën: Mensenrechten, Gezondheid, Misbruik, Zorg, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu