De elf jonge Thaise voetballers van het Wild Boars voetbalteam, die drie weken gevangen zaten in een grot, hebben gisteren gekleed in een oranje gewaad het klooster aan de grens met Birma verlaten. Ze brachten er als novices 9 dagen door. De wijding, die op 25 juli begon, samen met de 25-jarige coach was vooral gewijd aan een voormalige Thaise marine militair Saman Gunan, die tijdens een reddingspoging stierf tijdens het duiken. Een van de voetballers is geen boeddhist en volgde het ritueel niet.

Ongeveer 300 mensen verzamelden zich gisteren voor de ceremonie toen de jongens de tempel verlieten om terug te keren naar hun families. De aanwezigen gaven aalmoezen – bloemen, voedsel, geld – als gebaar van hun religieuze toewijding. Daarna trokken de voetballers hun burgerkloffie aan.

Hoewel er kritiek is geweest op de regering dat de verhalen van de jongens gebruikt zouden worden voor politieke doeleinden- de militaire heersers van Thailand proberen hun populariteit te vergroten in de aanloop naar een mogelijke verkiezing volgend jaar – zijn psychologen het erover eens dat de jongens kwetsbaar kunnen zijn voor posttraumatische stress-stoornis. De jongens is geadviseerd om geen of zo weinig mogelijk interviews te geven.

Bron BNN

Categorieën: Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu