Wat beweegt mensen een spiritueel pad te gaan? Om zoveel van hun tijd en aandacht te besteden aan meditatie en studie? Vaak is dat geen bewuste keuze maar een diep ‘geraakt’ zijn.

Dit geraakt zijn en onze intentie daar iets mee te doen is een belangrijke aanjager van onze spirituele ontwikkeling. Wat we in meditatie ervaren, hangt namelijk voor een belangrijk deel af van de intentie waarmee we die beoefening doen. Zo is het gaan van het pad een vanzelfsprekende uitwerking van wat in essentie al aanwezig was.

Wat is deze intentie die zoveel mensen naar een spiritueel pad brengt, hoe verdiepen we deze en wat is de doorwerking ervan op onze meditatie? Hoe belangrijk is context eigenlijk bij een meditatieve techniek? En komt deze intentie bij meerdere spirituele tradities voor?

Voor Carel Weevers, een van de meest senior studenten van Gelek Rimpoche en jarenlang zijn vertaler, was zijn relatie met Gelek Rimpoche van een diepe, persoonlijke bewogenheid. Hij zal over dit thema spreken vanuit zowel een boeddhistisch als een meer interreligieus perspectief.

Datum: zaterdag 9 december 2017. Jewel Heart-centrum, Hatertseveldweg 284 in Nijmegen. Tijd: 15.00 – 16.30 uur. Meer informatie: www.jewelheart.nl/nl/open-activiteiten/

Categorieën: Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk