Er was reuring in het gebouw waarin de Kloosterbunker gevestigd is. Een vrouw gaat met de lift naar de begane grond. Op die begane grond wacht een man met zijn hondje van wie hij veel houdt. Man en hond hoeven niet met de lift mee. De vrouw stapt uit de liftkooi, het hondje erin zonder de man, de deur sluit zich. De hondenriem klem tussen liftdeur en deurpost. Met veel moeite weet de man te verhinderen dat de hond opstijgt en trekt het dier uit de liftkooi door de door hem geopende deur de hal in. Hij verwijt de vrouw dat zij te veel getreuzeld heeft bij het verlaten van de lift waardoor de hond kon instappen waardoor de reuring kon ontstaan.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak,  woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of te twijfelen aan het nu.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2020 – dag 20 – lifthond

 1. Ruud van Bokhoven schreef:

  Jammer dat mensen altijd de schuld bij een ander zoeken.
  De vrouw (misschien slecht ter been) kan je er niet voor aankijken.
  De man is zelf verantwoordelijk voor zijn hond en heeft de lijn niet kort gehouden en de hond niet geleerd te wachten totdat zijn baas hem het commando geeft, maar hoop dat deze man er van geleerd heeft, want als hondenbezitter moet je weten dat liften erg gevaarlijk zijn voor honden.
  Namasté 🙏

  Reactie van de uitgever: De vrouw loopt veerkrachtig en meestal met een snelle tred. Zij is niet slecht ter been. De hond is een teckel en dat zijn eigenwijze honden. De man geeft in het openbaar nooit commando’s, ook niet aan de hond. Gelukkig is de hond niet onthoofd of raakte pootjes kwijt. De man is al een tijdje niet gezien in het Kloosterbunkergebouw.

Menu