Altijd als ik op de weg zit, zo wordt autorijden genoemd, hoop ik op lange ritten een vrachtwagencombinatie van Wolter Koops tegen te komen. Het kan lang duren maar die hoop wordt bijna altijd vervuld. Het kan zijn dat er veel van die vrachtwagens in Nederland rijden of dat ze vanuit het empathische hoofdkwartier Koops een vrachtwagen mijn kant opsturen om mijn wens te vervullen. Zodat ik gelukkig word.

Ik weet niet waarom ik Wolter Koops tegen wil komen. Jaren geleden toen ik die vrachtwagencombinaties vaak ontmoette op de snelwegen heeft die wens zich postgevat in mijn brein. Dan had ik het gevoel dat het goed was, het verlangen naar een geliefde.

Koops had bij mij nog een tijdje concurrentie van Peter Appel met ook mooie vrachtwagens. Maar dat gevoel verflauwde en is helemaal weg. Mijn partner is ook deelgenoot van mijn verlangen. Kijk, daar heb je er een, zeg ik dan tegen de kleindochter van de zeevisser als ik zo’n WK-vrachtwagen over de weg zie zweven. Ze reageert daar nooit op, elke gek heeft z’n gebrek.

Ik heb ook een Wolter Koops gekend die officier van justitie was. Een rare man, afstandelijk, je wist nooit wat je aan hem had. We waren geen vrienden.  Op een dag was hij weg, met pensioen. Misschien rijdt hij nu wel in zo’n Wolter Koops truck en bewonder ik hem alsnog ongewild.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Het jaar 2019 – dag 99 – Wolter Koops

 1. Gerry schreef:

  Niet wetend en ongewild bewonderen. Super!

  En nu even googlen hoe de vrachtwagens er uit zien van Wolter Koops! Leuk en spannend!

  Bedankt Joop

 2. Gerry schreef:

  Joop!!!
  Ik heb zojuist een filmpje op internet gevonden van 0.31 seconden waarin de wagens in prachtig in beeld zijn gebracht.

  De enorme power wagens zijn, hier in the leading role,in een inimienie filmpje op de telefoon te aanschouwen.
  Gerry