Het gebeurde een paar avonden geleden. Hulpverleners met gillende sirenes en blauwe zwaailichten daverden door de straat aan de achterzijde van de Kloosterbunker. Ze stopten zo te horen bij het appartementsgebouw hiernaast. Ik dacht direct aan een aanslag, zou ik de gordijnen sluiten?

De volgende dag zag ik op het NOS-journaal dat er een oudere man bij een brand in dat gebouw was omgekomen. De wijk werd genoemd, de leeftijd klopte wel zo’n beetje.

De hele dag heb ik naast de telefoon gezeten maar niemand informeerde of ik de omgekomene was.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op Het jaar 2017 – de tweehonderdennegenentachtigste dag – omgekomen

 1. Joke Verkaik schreef:

  Dacht gelijk aan jou Joop maar hoorde al snel dat de brand niet aan de ……. was uitgebroken..

 2. Michel Ball schreef:

  ‘Dat overkomt Joop nooit!’moet iedereen hebben gedacht. ‘Die Joop is veel te pienter. Die heeft in iedere kamer een rookmelder en een Ajax-brandblusapparaat met koolzuursneeuw.’

  • Joop Ha Hoek schreef:

   Joop is pienter, dat wel, maar heeft geen brandmelders noch andere melders. En Joop is niet van Ajax maar voor Feyenoord.