De nieuwe productie van mugmetdegoudentand is ‘Happy Hour’. Een komische en dramatische voorstelling over populisme, mannen en vrouwen. Van en met Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen. Op donderdag 8 oktober vindt de eerste voorstelling plaats in de Toneelschuur in Haarlem. Hierna volgt een tournee langs Nederlandse en enkele Belgische theaters tot en met 19 december.

Happy Hour

Drie omhooggevallen vrouwen komen bij elkaar in een exclusieve bar. Het is Happy Hour. Al snel lopen de emoties hoog op. Het wachten is op de ontploffing. Maar wanneer komt die?

Lineke Rijxman over Happy Hour: “Absurdisme heeft afgedaan, want de werkelijkheid is krankzinniger en absurdistischer dan je kunt bedenken. De ratio is verdacht, de emotie staat voorop. Je kunt je er moeizaam of bijna niet tegen verweren. Wat is waar? Wat is een leugen?”

Hoe het afloopt met de drie vrouwen in Happy Hour, is nog in nevelen gehuld. Blijft humor hun sterkste wapen of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging? Hebben zij het antwoord?

Over de makers

Lineke Rijxman (Colombina 2006, Theo d’Or 2009), was dit voorjaar te zien in de dramaserie ‘Koppensnellers’ van mugmetdegoudentand, uitgezonden op NPO3 door AVROTROS. Malou Gorter (nominatie Theo d’Or 2016) verscheen in het tweede seizoen van de BNNVARA tv-serie Oogappels (nominatie zilveren Nipkowschijf 2020). Rosa van Leeuwen (Colombina 2019), speelde eerder dit seizoen in de voorstelling Lampje en was ook te zien in ‘Koppensnellers’.

Over mugmetdegoudentand

Het eigenzinnige Amsterdamse theatergezelschap van Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman maakt al meer dan 35 jaar succesvol theater en televisie. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire onder het motto: ‘Het is nu’. mugmetdegoudentand vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak.

www.mugmetdegoudentand.nl

 

 

Categorieën: Kunst, Geluk
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk