André Kok (1961) is professioneel schilder, graficus en musicus (violist). Hij beoefent sinds 2010 zen bij zen.nl in Maastricht. André: ‘Meditaties hebben een grote invloed op mijn werk. Op mijn website zijn verschillende genres te zien met steeds een korte quote. Daarin wordt de relatie aangegeven tussen mijn kunst en spiritualiteit.’

abstract-08-II

abstract-08-II

Die quotes heb ik gevonden door mezelf steeds een koan-achtige vraag te stellen. Door de meditaties wordt voor mezelf duidelijker welke betekenis, inhoud mijn werk heeft. Ik durf ook langer door te gaan op de weg van het maken van abstract werk.’

Quotes van André zijn onder andere:

Vibrating energy from the universe flowing through our body to the earth…(bij portretten van mensen)
An abstract painting is the most direct expression of our emotions…(abstract werk)
A landscape is not only a reflection of what we see but is also a mirror of our inner world…(landschappen)
When I make a painting of you I catch your inner glow…(portretten)
Vibrating energy from the universe flowing through our body to the earth…(naakten)
Let’s celebrate life! (natuur)

André volgde opleidingen aan de: Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten, Maastricht 1980-1986,  afd. TEHATEX 1-e graads.
1988-1990: Marketingopleiding Centrum Vakopleiding Maastricht

De kunstenaar ging direct na zijn afstuderen door met het maken van tekeningen, schilderijen en grafiek.

Andre Kok terra naakt

terra

De kunstenaar heeft een sterke binding met de natuur. Veel voorkomende motieven zijn bomen en gebergtes; inspiraties die zijn opgedaan tijdens trektochten door de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten en tijdens talloze wandelingen in het Limburgse landschap. Ook het vrouwelijk naakt vormt een voortdurende inspiratiebron.

Het werk is dan weer figuratief, dan weer puur abstract, soms ontstaat er een combinatie van figuratieve en abstracte vormen. In de laatste jaren is er een tendens naar abstracter werk. De werken hebben steeds een sterke emotionele lading: emoties die ontstaan door zijn persoonlijke beleving van menselijke interacties, beschouwing van mens en wereld en beschouwing van de natuur. Dit uit zich in een uitbundig kleurgebruik en in een krachtige, expressieve lijnvoering.

Andre Kok bomenlitho

Bomenlitho

Wat het grafisch werk betreft is André zich gaan bekwamen in de zeefdruk en de steenlithografie. Deze twee technieken is hij gecombineerd gaan gebruiken. De zeefdruk voor de meer kleurrijke, schilderachtige elementen en de steendruk voor de lineaire elementen.

Bij de tekeningen en schilderijen is gebruik gemaakt van pastelkrijt, gouache en acryl. Ook hier weer een onderscheid: de pastels gebruikt hij voor de lineaire, tekenachtige elementen en de gouache en acrylverf voor de schilderachtige.

www.andrekok.nl.

Categorieën: Beeldende kunst, De werkplaats
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk