De website Second Love richt zich op gelukkige huwelijkspartners die willen kennismaken met een tweede partner. Zij maakt daarvoor al enkele jaren reclame op radio en televisie, ook op de publieke omroep, ook op prime time.

In april 2013 kwam de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) daartegen in het geweer. Fractieleider Kees van der Staaij stelde vragen in de Tweede Kamer. Hij betitelde de website Second Love, die zichzelf een datingsite noemt, daarbij als een overspelsite. Van vreemdgaan zijn volgens Van der Staaij niet alleen de partners de dupe, maar ook de kinderen. ‘Meer dan ooit is er behoefte aan sterke relaties en intacte gezinnen. Nog niet zo lang geleden hadden we de overheidscampagne ‘Drank maakt meer kapot dan je lief is’. Dat geldt niet minder voor bedrog van de eigen partner en verraad aan de kinderen.’

Het leek vergeefs. De SGP viel in de media de gebruikelijke hoon ten deel en staatssecretaris Sander Dekker antwoordde op de Kamervragen dat de reclame voldeed aan alle regels, inclusief de kinder- en jeugdreclame code.

Toch had het effect. Sinds dit jaar zendt Second Love overdag geen reclame meer uit op radio en televisie. Op 5 september schreef staatssecretaris Dekker dat in een brief aan de Tweede Kamer. Hij zegt dat hij waardering heeft voor de ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid die zowel de STER als de Second Love-exploitant heeft genomen’.

De SGP is blij dat Second Love toch zelf heeft besloten om de reclames alleen in de avonduren uit te zenden.

In 2011 was ik hier in Nederland deelnemer aan een Vipassana retraite onder leiding van de Duitse monnik U Vivekananda. Op een dag sprak hij over de derde leefregel ‘Ik neem mij voor mij te onthouden van verkeerd seksueel gedrag’. Hij legde uit dat overspel leed veroorzaakt voor ten minste drie volwassenen, en, als er kinderen zijn, niet in de laatste plaats ook voor de betrokken kinderen . Kennelijk ontwaarde hij onder zijn toehoorders vraagtekens of zelfs aversie, want hij sloot het onderwerp opmerkelijk genoeg af met de woorden: ‘En wie denkt dat dit niet zo is, zal het dan wel ondervinden.’

Bronnen: RTL Nieuws en NOS.nl

Categorieën: Politiek, Achtergronden, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk