Moge er vrede heersen in mijn hart
Moge ik veilig zijn
Moge ik liefde geven en voelen
Moge ik gezond en sterk blijven

Moge er vrede heersen in jouw hart
Moge jij veilig zijn
Moge jij liefde geven en voelen
Moge jij gezond en sterk blijven

Moge er vrede heersen in de harten van alle mensen in deze stad
Mogen alle mensen in deze stad veilig zijn
Mogen alle mensen in deze stad liefde geven en voelen
Mogen alle mensen in deze stad gezond en sterk blijven

Metta Meditatie
(boeddhistische meditatievorm ter ontwikkeling van liefdevolle vriendelijkheid)

Op vrijdag 14 juni 2019 vertoont het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen, de prachtige film QUIET MIND (Stille Geest).

QUIET MIND gaat over meditatietradities die vandaag de dag wereldwijd worden toegepast en over de vraag hoe deze eeuwenoude tradities rust kunnen brengen in ons jachtige bestaan. In deze film komen metta meditatie, zenboeddhisme, Qigong en Hatha Yoga aan bod.

Metta betekent ‘liefdevolle vriendelijkheid’, en is een eenvoudige en directe meditatieoefening die het hart opent naar jezelf, anderen en het leven. In het Spirit Rock Center in Californië geeft schrijfster Sylvia Boorstein een overzicht van deze eeuwenoude beoefening. Maatschappelijk werkster Margot Sangster laat zien hoe ze mettameditatie toepast in haar werk.

De beoefening van het zenboeddhisme bestaat uit het ontspannen van de geest. Níet door te streven, plannen of strategisch te werk te gaan, maar door eenvoudig en gericht te handelen. Zoketsu Norman Fischer, schrijver, en leraar aan het San Francisco Zen Center geeft ons een helder inzicht in zen. Ook ontmoeten we voormalig filmactrice Michelle Meyrink, een zen-beoefenaarster die een kijk geeft op de dagelijkse zenbeoefening van haar familie.

De Chinese Qigong-methode Sheng Zhen Wuji Yuan Gong geeft de leerling een diepere band met hemel en aarde, versterkt het lichaam, balanceert de emoties en opent het hart. Meester Li Jun Feng (foto boven), voormalig acteur in actiefilms en leraar aan de Academie van Oosterse geneeswijzen in Austin, Texas ontwikkelde deze unieke vorm van Qigong. Samen met zijn leerlingen demonstreert hij een verscheidenheid aan technieken.

De eeuwenoude yogameditatie Hatha Yoga benadrukt dat het lichaam een spiritueel instrument is met een eigen intelligentie. Het lichamelijk veeleisende, maar helende pad naar zelfontdekking en de erkenning van onze eenheid met alles wat leeft, wordt in beeld gebracht door de wereldwijd geprezen lerares Donna Farhi en haar leerlingen.

Praktisch: Vrijdag 14 juni 2019 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Fotografie en film, Filmbespreking, Achtergronden, Boeddhisme
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu