Documentaire en gesprek bij Cinema De Vlugt en Voedselpark Amsterdam.
Gaat een perfecte maaltijd alleen over wat er op je bord ligt, of ook over hoe dat eten wordt gemaakt? Op vrijdag 28 maart om 20:00 uur nemen Cinema De Vlugt en Voedselpark Amsterdam je mee in deze vraag met de vertoning van de documentaire The Perfect Meal. Voorafgaand aan de film geeft Jeffrey Spangenberg (Food Council MRA & Voedselpark Amsterdam) een korte inleiding over de impact van ons voedselsysteem.
De documentaire laat zien hoe het Mediterrane dieet niet alleen smaakvol is, maar ook een bewezen positieve invloed heeft op onze gezondheid. Het helpt volgens de organisatoren tegen ziekten zoals obesitas, kanker en hartproblemen. Maar wist je dat ons moderne dieet vooral gebaseerd is op slechts een paar gewassen? Terwijl er wereldwijd meer dan 50.000 eetbare planten zijn, eten we voornamelijk rijst, maïs en tarwe.
Ons huidige voedselsysteem blinkt uit in efficiëntie, maar brengt ook grote uitdagingen met zich mee. Een groot deel van ons voedsel belandt in de prullenbak, terwijl miljoenen mensen honger lijden. Door een afname in de diversiteit van gewassen wordt ons voedselsysteem bovendien steeds kwetsbaarder.
Voedselpark Amsterdam zet zich in voor een toekomst waarin gezond, gevarieerd en duurzaam voedsel voor iedereen toegankelijk is. Tijdens deze avond krijg je de kans om te kijken, te leren en mee te praten over een van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd.
Geef een reactie