We hebben allemaal een droom voor onze kinderen: dat ze het goed hebben, gelukkig zijn en gespaard blijven van lijden. Helaas is de realiteit anders. Lijden komt op ieders pad. Wat we ook doen, we kunnen op geen enkele manier voorkomen dat onze kinderen tegenslag hebben. En dat is pijnlijk voor ieder vader- en moederhart.
Wat kunnen we dan wel doen als ouder? We kunnen ervoor zorgen dat onze kinderen zo goed mogelijk voorbereid zijn om met de intense golven van het leven om te gaan. En daar is zelfcompassie voor nodig. Zelfcompassie is het vermogen om jezelf te aanvaarden in je kunnen en je onvermogen. Je laat je innerlijke criticus niet langer je leven domineren. Je nodigt mildheid en liefde uit in je leven. En je weet waarvoor je wil staan zonder iemand uit je hart te stoten.
Op vrijdag 6 oktober 2017 is dr. David Dewulf te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.
Tijdens deze lezing zal David zijn nieuwste boek ‘ Zelfcompassie voor je kids’ voorstellen. Hij gaat in op de leerpunten van het verhaal van Julie, Pol de Trol, Grommy, Kwebly en Hartenlief. Al spelenderwijs is op deze manier zelfcompassie, mindfulness en de grondbeginselen van geweldloze communicatie bijbrengen aan je kinderen. Ook voor ouders, grootouders, leerkrachten en opvoeders is dit volgens Dewulf inspirerend.
David geeft tips hoe je vanuit je waarden en compassie je kind kan opvoeden en begeleiden, eerder dan vanuit je criticus. Hij acht dat belangrijk. Op deze manier geef je je kind meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. En je zorgt ervoor dat je kind op latere leeftijd meer veerkracht ervaart en minder kans heeft op burn-out. En je zorgt volgens hem beter voor jezelf, wat ook weer ten goede komt van je kind.
David Dewulf is arts en vader van vijf kinderen. Sedert twintig jaar geeft hij zich volledig aan Mind/Body Medicine & Mindfulness. Hij richtte het Instituut voor Aandacht & Mindfulness op in 2001 en is auteur van vijftien boeken waaronder een aantal bestsellers zoals “ Jezelf accepteren met mindfulness en compassie “ en het “ Mindfulness werkboek”. De laatste jaren ontwikkelde hij een nieuwe training waarin mindfulness, (zelf)compassie en geweldloze communicatie elkaar versterken ( m.b.c.c. , mindfulness based compassionate communication).