In Rotterdam bestaat sinds een paar jaar het zogenaamde ‘Stadspodium’, aan de voet van de Laurenskerk, met allerlei activiteiten rondom zang, theater, muziek en zo meer.

Begin dit jaar ontving Zen Centrum Rotterdam een mail van de coördinator van het Stadspodium met de vraag of zij iets zou kunnen betekenen in een activiteit ‘bezinning’, want daar was mogelijk wel behoefte aan naast de al bestaande activiteiten.

De vraag is behandeld in een vergadering van het Boeddhahuis. Dat was namelijk al bezig met fantaseren over een plek, waar mensen een moment van ’stilte’ zou kunnen worden aangeboden midden in de drukke havenstad. Het idee is enthousiast opgepakt, een mooie flyer is ontstaan, een schema is gemaakt wie, en van welke boeddhistische groep van het Boeddhahuis wanneer dit zou kunnen begeleiden.

De flyer wordt momenteel op verschillende plekken in Rotterdam neergelegd en dat zal blijven gebeuren gedurende juli, augustus en september. Iedere vrijdagmiddag van 7 juli tot en met 29 september is op het Grote Kerkplein, in het centrum van de stad, aan de voet van de Laurenskerk, tussen 12.00 en 13.00 uur een stille meditatie.

Meer informatie http://boeddhahuis.nl/ Omslagfoto BD/Joop Hoek.

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhistisch leven
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu