Het Rotterdamse Boeddhahuis organiseert op zondag 3 februari 2019 i.s.m. het ook in Rotterdam gevestigde Centrum Djoj voor de vierde maal het Boeddhafestival. Tijdens dit festival- in het gebouw van de Djoj, komen verschillende stromingen vanuit het boeddhisme samen om de bezoeker te laten proeven en kennis te laten maken met (de verschillende stromingen van) het boeddhisme. In de Maasstad zijn veel boeddhistische organisaties actief die verenigd zijn in het Boeddhahuis.

De eerste editie van het festival was in 2015. Het festival trok voorgaande jaren meer dan 200 bezoekers uit Rotterdam en omstreken die een hele dag in het sfeervolle Centrum Djoj kwamen proeven van workshops en lezingen over het boeddhisme. Aan de orde kwamen meditatie, het verbreden van kennis over het boeddhisme.

Tijdens het festival organiseren verschillende boeddhistische organisaties die bij het Boeddhahuis zijn aangesloten workshops en/of meditaties waar bezoekers uit kunnen kiezen. Hierdoor kunnen deelnemers goed kennismaken met de verschillende stromingen en met wat het boeddhisme te bieden heeft. Daarnaast zijn er lezingen door bekende boeddhistische sprekers uit het hele land die verschillende onderwerpen uitdiepen.

Naast workshops en lezingen is er ook een informatiemarkt waar deelnemers meer te weten kunnen komen over de verschillende boeddhistische stromingen en waar verkoopkraampjes aanwezig zullen zijn.

Bron Djoj.

Categorieën: Nieuws, Boeddhistisch leven, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk