President Maithripala Sirisena van Sri Lanka vindt dat het boeddhisme in zijn land tot een betere samenleving kan leiden, maar legde de nadruk dat andere religies gerespecteerd en beschermd dienen te worden. Hij sprak tijdens een ceremonie tijdens de opening van de nieuwe sanghawasa, een accommodatie voor monniken in de tempel van de Vivekarama Veluvana in Laksha Uyana.

De president vindt dat de oplossing voor alle problemen in de samenleving van vandaag kunnen worden gevonden in religieuze filosofieën. Hij wees op het belang om de jonge generatie meer in contact te laten komen met religie en religieuze plaatsen om met die achtergrond een beter land op te bouwen.

Vorig jaar verdedigde de gouverneur van de noordelijke provincie in Sri Lanka, bevolkt door een Hindoe Tamil-meerderheid, Reginold Cooray, de bouw van boeddhistische tempels in de provincie verdedigd. Hij zegt dat het aantal- er zijn daar dertien boeddhistische tempels, slechts een klein onderdeel is van het grote aantal gebedshuizen in dat gebied. Onder de Tamilbevolking is een groeiende onrust waar te nemen over het aantal boeddhistische tempels.

De gouverneur wees erop dat Hindoes en christenen in de loop der tijd grote aantallen gebedshuizen hebben gebouwd in het noorden van Sri Lanka. Cooray, zelf een boeddhist, sprak in het openbaar over de ontstane onrust, nadat bekend was geworden dat er een boeddhistische tempel was gebouwd op de privé grond van een Tamil in het Kokilai Mullaitivu district. Cooray zei dat de bouw van deze tempel de toestemming had van de plaatselijke autoriteiten en het gerechtshof de bouw ervan had toegestaan na een bezwaarprocedure tegen de bouw.

Bron BNN. Foto’s Pixabay.

Categorieën: Nieuws, Theravada
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk