Paus Franciscus heeft gisteren in Colombo, Sri Lanka, een verrassingsbezoek gebracht aan de  boeddhistische Mahaboditempel om daar de boeddhistische leider Banagila Upatissa te ontmoeten die hem een dag ervoor had uitgenodigd. De paus was in Sri Lanka om er een boodschap van religieuze harmonie af te geven in een natie die herstellende is van jaren van etnische conflicten.

De paus luisterde met groot respect naar de zingende en biddende monniken en bezocht een ruimte met een boeddhabeeld waar hij zich liet informeren over de rituelen binnen het boeddhisme. Het bezoek duurde twintig minuten en was onaangekondigd. Eerder bezocht Franciscus tijdens een bezoek aan Istanbul en Jeruzalem ook al moskeeën.

Tijdens zijn tweedaagse reis naar Sri Lanka – met een bevolking die bestaat uit zeventig procent  boeddhisten, dertien procent hindoes, tien procent moslims en zeven procent rooms-katholieken- wees de paus op de rol van religie bij verzoening na de zesentwintig jaar burgeroorlog, die eindigde in 2009 en waarbij zeker 100.000 mensen zijn gedood.

Ook op woensdag vloog de paus per helikopter naar Madhu, in het noorden van het land. Het was het eerste bezoek van een paus aan de overwegend hindoe regio met een grote katholieke minderheid die het toneel was van hevige gevechten tussen het Sri Lankaanse leger en de rebellen van de Tamiltijgers, die een eigen land wilden stichten. Ook hier was de boodschap van de kerkvorst  dat religies samen moeten werken om de wonden van de oorlog te helen.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Opmerkelijk, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk