De vooraanstaande boeddhistische geleerde Samdong rinpoche vindt dat naar de oorzaak van problemen moet worden gekeken, in plaats van alleen maar de symptomen te bestuderen. Mensen moeten de moed en vastberadenheid hebben om in dat opzicht in ethische zin de Boeddha te volgen, zegt hij. Er zijn duidelijke signalen dat het mis gaat maar de wereldbevolking is niet bereid of in staat daar een invulling aan te geven, het tij te keren.

Zo noemt de Amerikaanse president Trump de opwarming van het klimaat een natuurlijk en tijdelijk gegeven. De mensheid moet volgens Samdong de gevolgen van de moderne beschaving onder ogen zien, met inbegrip van de vernietiging van de natuurlijke hulpbronnen en het opwarmen van het klimaat. Samdong sprak gisteren op een conferentie van de Bharatiya Vidya Bhavan in Chennai, in de Indiase deelstaat Tamil Nadu. Met als thema ethiek in een materiele wereld. Chennai werd onlangs getroffen door een cycloon.

Bron BNN

Categorieën: Natuur, Nieuws, Economie, Politiek, Gezondheid, Milieu
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Samdong rinpoche – Mensen moeten de moed hebben om in ethische zin de Boeddha te volgen

  1. WAM van Loenen schreef:

    Niets is definitief op aarde, ook de mens niet. Zijn machtshebbers als Trump, die niet naar wetenschappers meteorologie wensen te luisteren en tevens de beschikking hebben over dé kernraket-knop, het begin van het eind? Populisme wint het momenteel van wijsheid. Als deze lieden uiteindelijk de mensheid ten gronde richten dan zal dat voor de aarde niet wereldschokkend zijn. Er zullen andere soorten zijn die wel overleven en de aarde streeft opnieuw weer naar het ecologisch evenwicht.