Welke supermarkten bieden het meeste varkensvlees aan met een Beter Leven Keurmerk? Stichting Varkens in Nood doet elke maand onderzoek. Albert Heijn kon in september alle gekookte ham voorzien van een sticker van het Beter Leven Keurmerk. Het gevolg: de grootgrutter stijgt naar de tweede plek op de ranglijst: 58% van al het varkensvlees heeft nu tenminste één ster. Aldi laat zich van zijn slechtste kant zien: na een opleving blijft het aandeel ‘beter’ vlees hangen op 17%.

varkens-in-nood-vlees-met-beter-leven-keurmerk-september-2016

De voornaamste conclusies op een rij:

  • AH stijgt met 8%; dat komt voornamelijk door het omzetten van alle gekookte ham.
  • Lidl blijft met 66% Beter Leven Keurmerk bovenaan staan. Het aandeel ‘beter’ vlees stijgt echter al maanden niet meer. Als de winkelketen niet snel in actie komt, zal hij de hete adem van AH of Jumbo snel in de nek voelen.
  • Aldi bezwoer begin dit jaar dat het écht haast zou maken met de invoering van vlees met een Beter Leven Keurmerk, waarna het aandeel steeg van 5% naar 20% in juli. In augustus daalde het echter naar 17%, waar het deze maand bleef steken.
  • Ten opzichte van vorige maand is er gemiddeld 3% vooruitgang geboekt.

Het Beter Leven keurmerk geeft een indicatie voor het dierenwelzijn van de dieren. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de varkens.

Bron Varkens in Nood.

Categorieën: Dierenwelzijn, Misbruik, Natuur, Nieuws
Tags: , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Beterlevenvlees – AH maakt sprong voorwaarts; Aldi hardleers als vanouds

  1. rita schreef:

    1 ster beter leven stelt ook niet zo veel voor de kippen zitten dan allemaal nog op elkaar. zolang de mensheid zoveel vlees consumeert blijft dit allemaal in stand en als iedereen nu eens overging op in plaats van elke dag 2 keer in de week vlees eten dan zouden er al heel wat dieren minder zo worden behadeld. helemaal geen vlees is natuurlijk beter.

Menu