Psychotherapeut Rob Preece is begin april 2016 in Amsterdam waar hij aan het Maitreya Instituut de weekendcursus The Mind as the Root of Wisdom zal geven.

Hij heeft daar als volgt over geschreven: In tantra heeft de geest verschillende niveaus van subtiliteit, van onze ‘gewone’ geest, die in concepten denkt, tot de diepste lagen van de fundamentele, natuurlijke geest. De wijsheid die manifest wordt tijdens de beoefening van tantra verschijnt door de wakker geworden, ingeboren geest die vrij is van hinderlijke verduisteringen.

Als we weten hoe we de ware natuur van onze geest kunnen ontsluiten hebben we een belangrijke basis voor beoefening – maar we hebben begeleiding nodig in de meditaties van Mahamudra. Dat weekeinde zullen de deelnemers kijken naar de wijsheid die er nodig is bij het beoefenen van tantra en hoe die ontsloten kan worden, zij zullen kennismaken met de beoefening van Manjushri.

Rob Preece is een Britse psychotherapeut en specialist in het raakvlak tussen het Tibetaans boeddhisme en Jungiaanse psychologie. Hij heeft meerdere boeken over dit en andere onderwerpen geschreven.

Meer informatie op de site van het Maitreya Instituut.

Lees ook het interview dat Rianne Pelleboer van het BD vorig jaar had met Preece.

 

 

Categorieën: Mahayana, Nieuws
Tags: ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu