De Dalai Lama heeft gisteren in de Verenigde Staten in de de Mayo Clinic in Rochester (Minnesota)een een medische check up ondergaan. Het ging om een jaarlijks gezondheidsonderzoek, de spiritueel leider voelt zich niet ziek, zo deelde zijn secretariaat mee.

Het verblijf van de Dalai Lama in de VS is een gevoelige kwestie, zeker nu de Chinese president Xi Jinping deze week een staatsbezoek aan de VS brengt. Ook paus Franciscus is in Amerika en is door president Obama ontvangen. De kerkvorst zal vandaag de vergadering van de VN toespreken. De Dalai Lama heeft geen plannen om de vergedering van wereldleiders bij te wonen.

Eerder deze maand was de Dalai Lama voor een negendaags verblijf in het Verenigd Koninkrijk. Op het moment dat de Britse minister van financiën in China was om daar de economische banden tussen beide landen te verstevigen.

Bron BNN.

Update 25 september 2015 23.50 uur. De artsen die de Dalai Lama onderzochten hebben hem complete rust voorgeschreven. Voor de maand oktober heeft de spiritueel leider al zijn bezoeken in en naar de VS afgezegd.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Gezondheid, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk