Wim Schrever, uitgever van de Vlaamse Giesbaergske Koleuren Gazette, met veel aandacht voor boeddhisme, armoede en sociale onrechtvaardigheid, is na weken fietsen weer onderweg naar huis in het Belgische Geraardsbergen. Samen met zijn partner Nele heeft hij in het kader van het wereldwijde project Cycling against Poverty al honderden kilometers achter de rug om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor mensen die niet de middelen hebben om een fiets aan te schaffen.

Fietsen zijn milieuvriendelijk, redelijk goedkoop in onderhoud en aanschaf en je kunt je er gemakkelijk mee verplaatsen.

De fietsreis Geraardsbergen – Kopenhagen-Geraardsbergen dient als sponsortool. Op de Facebookpagina Cycling against Poverty zijn de avonturen van Wim en Nele te volgen. Ze posten elke dag een foto of video.

Wim Schrever Lauwersoog Groningen

Foto is genomen op de zeedijk tussen Lauwersoog en Uithuizen, waar het land de zee in loopt.

De fietsers zijn nu op terugreis in Nederland en logeren in Groningen. De volgende steden die ze aandoen zijn Zwolle, Nijmegen en Breda. Het is de bedoeling om met het fietsen geld in te zamelen voor het project, de feitelijke inzameling begint op het komende Koleurenfeest in Geraardsbergen op zondag 6 september. Wim zegt voor dit project opnieuw geïnspireerd te zijn door Zen Peacemakers van Bernie Glassman. Om met andere woorden aan de slag te gaan in onze (zen) boeddhistische praktijk. In Rotterdam zeggen ze: niet lullen maar poetsen.

 

 

Categorieën: Nieuws, Reisverslagen, Zorg
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk