De door de organisatoren van de Olympische Spelen in Londen tot boeddhistisch geestelijk verzorger benoemde theravada monnik Seelawimala Nayaka Thera, is verantwoordelijk voor de spirituele begeleiding van tientallen atleten in het olympisch dorp.  Naar schatting nemen zo’n vijfhonderd sporters met een boeddhistische achtergrond aan de Spelen deel. Maar niet alleen boeddhisten wenden zich tot de monnik, ook anderen vragen in zijn boeddhistisch centrum advies om beter te kunnen presteren.

Seelawimala Nayaka Thera is een toonaangevende Sri Lankaanse monnik in het Verenigd Koninkrijk. Hij is de enige boeddhistische monnik in het olympisch dorp die na een intensieve screeningsprocedure werd benoemd tot officieel boeddhistisch geestelijk verzorger. Hij zegt daar dankbaar en gelukkig voor te zijn. ‘Als monnik is dit een geweldige kans voor mij om mijn kennis en ervaring op het gebied van het boeddhisme met anderen te mogen delen.’

Veel van de atleten die de monnik bezoeken en om advies vragen komen uit traditioneel boeddhistische landen —-Korea, Japan, Thailand, Taiwan, Sri Lanka en ook China. Nayaka Thera verwelkomt ze allemaal, bespreekt hun problemen, en adviseert de topsporters meditatie om hun hoofd te legen en daardoor meer in balans te komen. Ook chant de monnik met de atleten, zodat ze beter kunnen presteren.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk