Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan de Filippijnen, volgende maand, een ontmoeting hebben met verschillende religieuze leiders. De paus wil daarmee een boodschap van tolerantie afgeven in een poging om het aantal wereldwijde religieuze conflicten te verminderen. Franciscus zal onder meer een dialoog aangaan met de decaan van het grootste islamitische studiecentrum en een Taiwanese   boeddhistische leider.

Foto BD/Marc Loogman

Foto BD/Marc Loogman

Paus Franciscus zal ook een ontmoeting hebben met het regionale hoofd van de Grieks-orthodoxe kerk in Hong Kong, met een religieuze leider van de hindoes, protestantse bisschoppen en een rabbi uit Manilla. De Dalai Lama wachtte deze maand tijdens een bezoek aan Rome tevergeefs op een uitnodiging van de paus om de dialoog over vrede te benadrukken.

De dialoog zal worden gehouden in de 400 jaar oude kerk van de Universiteit van Santo Tomas in Manilla, waar de paus ook een dienst zal voorgaan met 25.000 jongeren.  Een van de organisatoren van de ontmoeting: ‘Onze katholieke kerk is universeel, we zijn in dialoog met de wereld. Het is onze taak om niet toe te staan dat fundamentalisten of extremisten de religie kapen.’

Het bezoek van de paus aan de Filippijnen vindt plaats na de ondertekening van een vredesakkoord, in maart dit jaar, met de belangrijkste islamitische rebellengroep om ruimte te creëren voor de islamitische minderheid op de zuidelijke eilanden.  De regering bestrijdt nog wel een kleine groep van haviken, die naar verluidt zich heeft verbonden met de extremistische IS, die een gebied in Irak en Syrië controleert.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme, Mensenrechten, Krijgsmacht, Politiek
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk