Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Han de Wit organiseert Shambhala Nederland, in samenwerking met Uitgeverij Ten Have, een bijeenkomst op 15 juni in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. De deelnemers maken kennis met de visie van vier leraren op levensvreugde en levensmoed, het hart van levenskunst en samenleven.  Deze leraren zijn: Frits Koster, Edel Maex, Nico Tydeman en Han de Wit. Annemiek Schrijver is gespreksleider.

Han de Wit, Acharya in de Shambhala Traditie

Han de WitDr. Han F. de Wit, leerling van Chögyam Trungpa Rinpoche, richtte in 1977 in Amsterdam het eerste Shambhalacentrum van Europa op. Han geeft niet alleen dharma-onderricht in de meditatiecen­tra van Shambhala, maar is ook elders een veelgevraagd spreker over de boeddhadharma, haar beoefening en haar relatie tot onze westerse cultuur en maatschappij. Als wetenschapper verwierf hij internationale bekendheid als de grondlegger van de contemplatieve psychologie. Zijn meest recente boek is: Wijsheid in emotie (2013).

Frits Koster, leraar in de Theravada-traditie, mindfulness- en compassie-opleider

Frits KosterFrits Koster kwam in 1979 in aanraking met de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie. Hier­door geïnspireerd maakte hij eind 1982 een reis naar Azië. Tijdens deze reis is Frits ingetreden als boeddhistisch monnik en heeft hij ruim vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Zuidoost Azië. In 1988 kwam hij terug naar Nederland. Sindsdien begeleidt hij meditatieactiviteiten op verschillende plaatsen in Nederland en Ierland. Zijn meest recente boek is: Compassievol leven. Van mindfulness tot heartfulness (2012), dat hij samen met psychiater Erik van den Brink schreef.

Edel Maex, mindfulness-opleider en zenbeoefenaar

Edel MaexEdel Maex is psychiater in Antwerpen, zenboeddhist en trainer in Mindfulness Based Stress Reduction. Hij begeleidt en superviseert mindfulnesstrainingen en geeft lezingen en seminars aan leidinggevenden in bedrijven. Hij is tevens secretaris-generaal van de Boeddhistische Unie van België. Zijn meest recente boek is: Dit is de plaats. Over zen, mindfulness en mededogen (2013).

 

Nico Tydeman Sensei, zenleraar

Nico TydemanNico Tydeman Sensei studeerde theologie in Nijmegen en kreeg zijn eerste zenonderricht bij Karlfried Dürckheim. Hij volgde zijn zentraining bij Baker Roshi te San Fransisco en bij Thich Nhat Hanh. Sinds 1983 is hij leerling van Genpo Roshi, van wie hij in 2004 de dharmatransmissie ontving. Inmiddels heeft hij zelf drie dharma-opvolgers. Zijn meest recente boek is: Transmissie en transcen­dentie. Bespiegelingen over inwijding, leraar en leerling (2013).

Annemiek Schrijver, programmamaker en schrijfster

Annemiek SchrijverAnnemiek Schrijver kwam na haar conservatoriumopleiding bij de omroep terecht. Gaandeweg werden haar programma’s levensbeschouwelijker. Bekend zijn vooral haar televisieprogramma’s Het Vermoeden en De Nachtzoen en de radioprogramma’s OBA-live, de Vermoeden-viering en Musica Religiosa. Ook schreef ze diverse boeken. Haar meest recente boek is: Verlicht en verlost. Boeddhisme in ons dagelijks leven (2012), dat ze samen met Hein Stufkens schreef.

Categorieën: Media, Nieuws
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Verjaarsbijeenkomst Han de Wit

  1. Gerard Jansen schreef:

    Wat een feest! Moet een geweldige bijeenkomst worden met deze kopstukken. En..erg fijn dat ‘mijn’ kopstuk Nico Tydeman er ook is.

Menu