Rapporteurs uit Tibet melden dat een bende Han-Chinezen in Arik Dragkar (Amdho, de  regio in Noord-Oost-Tibet) een groep van ongeveer dertig Tibetanen heeft aangevallen en heeft verwond. Enkele slachtoffers zouden er ernstig aan toe zijn. De oorzaak van het conflict zou gelegen zijn in een meningsverschil over land. De gewelddadigheden zouden al op zeventien juli hebben plaatsgevonden.

De slachtoffers bevonden zich in een tentenkamp aan de grens tussen Dragkar en Tsomen, toen ze door een bende van ongeveer honderd gemotoriseerde en gewapende Han-Chinezen werden aangevallen. Zeventien Tibetanen zouden ernstig gewond zijn geraakt, onder wie drie ernstig, tien wisten met lichte verwondingen te ontsnappen. De groep Tibetanen leefde in het tentenkamp en hielden de wacht om hun grond te beschermen. Het incident zou er een zijn uit een langlopend geschil over de eigendom van land. In de ongeveer dertig jaar dat het conflict duurt zouden er al veel dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Chinese ambtenaren en politieambtenaren van Dhola en Minle County hebben toegezegd de Tibetanen zoveel als mogelijk is te beschermen en een eind te maken aan de gespannen situatie tussen beide groepen. Het Arik Dragkar gebied is onderdeel van Amdho-provincie  in Tibet. De Tibetaanse bevolking heeft veel last van de landhonger van de Han-Chinezen die een steeds breder karakter krijgt. Er zijn meldingen van aanvallen op alle Tibetanen in deze regio. In Tibet wonen steeds meer Han-Chinezen die de plaats innemen van uit het gebied verdreven Tibetanen.

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk