Op vrijdag 5 juli aanstaande wordt bij de Chinese ambassade in Den Haag een bijzonder portret van de Dalai Lama aangebo­den door kunstenaar Airco Caravan en twee Tibetanen, Sonam en Ame,  die een fietstocht door heel Nederland hebben gemaakt.

Dalai Lama illegaal portretOp zaterdag 6 juli, de 78e verjaardag van de Dalai Lama, worden de fietsers verwelkomd op het Beursplein in Amsterdam om vervolgens na een fietstocht met Airco Caravan’s Cycling Art Gallery rond 14:00 uur te eindigen bij het illegale schilderij bij CNCPT13 Gallery op Prinsengracht 266.

Made in China

Dalai Lama verjaardagstaartZonder het te weten hebben zestien kunstenaars in China een deel van de Dalai Lama geschilderd. Ze kregen van zestien Nederlandse bedrijven, die ook niet op de hoogte waren van de ware aard, de opdracht om een ‘abstract’ impressionistisch schilderij te maken, gebaseerd op een foto. Alle foto’s waren een stukje van het portret, maar werden geroteerd en hadden namen als: ‘Heuvels’, ‘Mango’, en ‘Opa’. Samen hebben de 16 Chinese schilders een illegaalportret gecreëerd, dat op vele niveaus vrede en eenheid symboliseert. Het schilderij is tot 21 juli 2013 te zien bij CNCPT13 Gallery in Amsterdam.

Route vrijdag 5 juli, Den Haag
10:00 uur Verzamelen voor het Vredespaleis, Carnegieplein 2.
10:30 uur Vertrek naar de Chinese ambassade, Willem Lodewijklaan 10.
11:00 uur Aanbieden Dalai Lama verjaardags- taart aan de Chinese ambassade
12:00 uur Route door Den Haag via Lange Voorhout, Hofvijver, Binnenhof.
13:00 uur Aankomst Den Haag CS

Route zaterdag 6 juli, Amsterdam.
10:00 uur Verzamelen bij Amsterdam CS
10:30 uur Beursplein: welkom door Tsering Jampa, directeur ICT, zegening door Geshe la voor de Tibetaanse Sonam en Ame en hun fietstocht door Nederland, Airco over kunstproject .
11:00 uur Dam
12:00 uur Museumplein en Stedelijk Museum
13:00 uur Leidseplein
13:30 uur Anne Frank Huis
14:00 uur Aankomst CNCPT13 Gallery, Prinsen- gracht 266 met taart om de verjaardag van de Dalai Lama te vieren.

Iedereen is uitgenodigd bij CNCPT13. Fietsers zijn ook van harte welkom. Voor meer informatie bel 06 28 225 227 of mail@aircocaravan.com.

Bron Airco Caravan

 

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk