‘Ik verwijs naar datgene wat iedereen is.
Niet naar het tijdelijke en het persoonlijke, maar naar het universele.
Niets of niemand wordt uitgesloten.’
(Jan Kersschot)
Op vrijdag 3 september 2021 geeft Jan Kersschot een online dhammatalk.
Jan Kersschot (1960) beoefende jarenlang transcendente meditatie en hij sloot zich in zijn studietijd ook een periode aan bij een groep die Siddha Yoga beoefende in de traditie van Muktananda. Daarna ontmoette hij o.a. Alexander Smit, Douglas Harding en Eckhart Tolle, maar het waren vooral zijn ontmoetingen in Londen met Nathan Gill en Tony Parsons die het meest helderheid brachten.
Tijdens zijn reizen naar Japan gaf hij lezingen en workshops over nondualisme, maar kwam hij ook in contact met een zenleraar in Kyoto en een Shugendo priester in Nara. Hij schreef meerdere Engelstalige boeken over nondualisme (Nobody Home, This Is It) die ook zijn vertaald in vijf talen. In het Nederlands zijn twee boeken uitgegeven bij Ankh Hermes: ‘Eén Zijn’ en ‘Het is zoals het is’. Deze boeken zijn recent uitgegeven als e-boeken. Het boek ‘The Myth of Self-Enquiry’ is enkel in het Engels verkrijgbaar.
Jan geeft lezingen in binnen- en buitenland (Londen, Amsterdam, Tokyo) over nondualisme. Zijn benadering van nondualisme vindt inspiratie in verschillende tradities, zoals Advaita Vedanta en zenboeddhisme.
Hij zegt: ‘Ik zelf heb niets bijzonders bereikt. Ik sta op spiritueel vlak niet hoger dan wie dan ook. Waar ik naar verwijs in mijn gesprekken is net datgene wat iedereen is. Mijn lezingen verwijzen niet naar het tijdelijke en het persoonlijke maar naar het universele. Niets of niemand wordt uitgesloten.’
Deze dhammatalk vindt online plaats via het platform webinar geek.
Je schrijft in via onderstaande knop en betaalt via de applicatie 6 EUR deelname. Start is voorzien op vrijdag 3 september 2021 om 20.00 uur en het einde om 21.30 uur. Inloggen kan vanaf 19.45 uur. Je komt dan op een aftelpagina terecht.
Je kunt op dezelfde link inschrijven en het opgenomen webinar later bekijken indien nodig. Het is ook mogelijk het live webinar te volgen en dit later nog te herbekijken. Deze service is in de inschrijvingsprijs begrepen. Het is daarbij nodig dat je inschrijft voor de start van het webinar, ook als je het later wil bekijken.
Tip:
Indien je over een recent T.V. toestel beschikt kan het mogelijk zijn om een verbinding te maken tussen je T.V. en laptop met een HDMI-kabel. Handig als je met het hele gezin deze lezing wil volgen.