Lijkt het je fijn om gezamenlijk buiten te mediteren? In Arnhem komen iedere woensdagavond in augustus mensen samen in Park Zypendaal om met elkaar ‘te zitten’. Iedereen is welkom en deelname is gratis. “Alleen wanneer het echt regent, gaat het niet door”, zegt initiatiefnemer Adriaan Post.

“Het is heerlijk om buiten te mediteren”, vindt Post. “Omdat je vanuit stilte aanwezig bent, ervaar je de verbinding met de natuur veel sterker. Als je gaat wandelen ben je in beweging, dat is toch anders.” Adriaan, die werkzaam is in de zorg, mediteert wekelijks bij Zen Spirit in Arnhem. Deze meditatiegroep wordt geleid door zenleraar Irène Kaigetsu Bakker. Door de coronacrisis ging dat vanaf maart via Zoom. En dat is toch anders. “Ik miste het om met andere mensen te mediteren op één fysieke plek. Bij het samen zitten voel je elkaars aanwezigheid. Ik voel me dan meer geconcentreerd en alert”, vertelt Adriaan.

Warme kleding

Om weer samen met anderen te kunnen mediteren, organiseert Adriaan ZomerAvondZen. “We zitten in een cirkel, op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar”, zegt hij. Op woensdagavond wordt in Park Zypendaal twee keer 25 minuten gemediteerd. “Ertussen in kunnen de deelnemers rekken en strekken en meditatief wandelen. Mensen kunnen ook na de eerste 25 minuten weggaan”, geeft Adriaan aan. De deelnemers dienen zelf een meditatiekussen of –bankje, vouwkrukje of klapstoel mee te nemen. “Verder is het handig om voor voldoende warme kleding of een dekentje te zorgen, want het begint ’s avonds al af te koelen.”

Laagdrempelig

Iedereen is welkom, zonder opgave vooraf. “Het is heel laagdrempelig. Kom als je wilt en kunt”, roept Adriaan op. Af en toe zal Irène Sensei eveneens aansluiten, maar ze geeft dan geen les. De meditatie is volledig in stilte. Als je geen meditatie-ervaring hebt en toch mee wilt doen, stuur dan van tevoren een mailtje om iets eerder af te spreken voor een korte instructie.

ZomerAvondZen is op iedere woensdagavond in augustus van 20.00 tot 21.00 uur bij de rode beuken op het grote grasveld voor Huis Zypendaal. Adriaan is er vanaf 19.45 uur te vinden. Huis Zypendaal ligt aan de Zijpendaalseweg 44.
Vragen? Mail Adriaan op adwipo[AT]hotmail.com. Zie ook: www.zenspirit.nl

 

Categorieën: Nieuws, Zen
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk