Op deze officiële dag van de Vesakviering (volgens de VN) stuurt minister Ferdinand Grapperhaus, de Nederlandse minister van minister van Justitie en Veiligheid (erediensten), gelukwensen naar de boeddhistische gemeenschap in Nederland. BUN: ‘Hij doet dit om ons allen een hart onder de riem te steken omdat gezamenlijke Vesak-vieringen dit jaar niet mogelijk zijn vanwege de Corona-maatregelen.’

‘Beste mensen, gegroet! Rond deze tijd viert de boeddhistische gemeenschap Vesak, of Vaishakha: de geboortedag van Boeddha. De viering is dit jaar een ongewone. Geen rituelen en meditatiesessies in of rond de vele boeddhistische tempels die Nederland rijk is. Geen dans van de leeuw en de draak. Geen mogelijkheid om fysiek samen te komen met familie, vrienden en geloofsgenoten.
Dat zal niet meevallen en ik voel met u mee. Maar het kan dit jaar nu eenmaal niet. De gevaren van de corona-pandemie zijn te groot. Als we ons niet houden aan de richtlijnen van het kabinet, dan krijgt het virus weer een kans en brengen we vooral de ouderen en de zwakkeren onder ons in gevaar.
Ik heb er alle vertrouwen dat de boeddhistische gemeenschap verstandig handelen zal. De zorg voor ouderen en zwakkeren staat bij u altijd al in hoog aanzien. En juist enkele kernwaarden van het boeddhisme lijken me uitstekende handvatten om deze crisis door te komen: geduld, tolerantie, acceptatie en een beschermende houding ten aanzien van de medemens.
Ik hoop dat het u in die geest toch lukt om samen te zijn. In meditatie of in gebed. Via telefoon of online. Of, als dat lastig wordt: stuur elkaar een foto of een brief!
Hoe dan ook: ik wens u een veilig, troostrijk en spiritueel bevredigend Vesak toe!
Groet!’

Klik op deze link om de videoboodschap van de minister te horen

https://boeddhisme.nl/wp-content/uploads/2020/05/Videoboodschap-BUN-MG-e.mkv

Bron Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Categorieën: Nieuws, BUN - Boeddhistische Unie Nederland, Boeddhistisch leven, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk