Dinsdag 28 april is Zr. Elisabeth Dinnissen Roshi in haar slaap in alle rust overgegaan. Ze leefde met leven-dood; in zekere zin leefde ze er onbevreesd naar toe; ze was er nieuwsgierig naar vanuit haar diepe geloof in de Verrijzenis. Maar wellicht kende ze de regels van Euripides, Grieks dichter en schrijver plm. 500 BC, “Wie weet of niet het leven sterven is en sterven tot het leven leidt?”

Zr. Elisabeth Dinnissen kreeg in 2002 transmissie van Ton Lathouwers. In het voorwoord van ‘Helende Aandacht’ schrijft Ton:  “Zuster Elisabeth heeft altijd gevoeld trouw te moeten blijven aan de religieuze gemeenschap waartoe ze zelf behoorde: de trappistinnen. Zowel de katholieke kerk als het trappistinnenklooster bleven haar plaats, omdat ze ondanks alles bleef geloven in de levenskracht van deze spirituele bewegingen, die al zo veel eeuwen bestonden: ‘A great movement will never die’. Het zijn woorden die ze in dit verband dikwijls aanhaalt, waarvan ze de herkomst niet meer weet. Het zijn woorden om nooit te vergeten.

Het contact met de zenmeditatie en de verdieping die daarvan het gevolg was, omschrijft zuster Elisabeth steevast met de woorden ‘open en vrij worden’. Toen haar eens gevraagd werd, hoe haar godsbeeld onder invloed van de zenmeditatie was veranderd, zei ze: ‘Het is voor mij nu als een oneindige, levende leegte. Je zwemt erin, open en vrij’. Bij haar transmissie tot zenmeester in de Chinese Lin Chi Ch’an traditie kreeg ze daarom de naam: ‘Licht van openheid en vrijheid’.

Op 30 april is Zr. Elisabeth vanwege corona in besloten kring begraven in de Abdij Koningsoord in Oosterbeek.

Bron nieuwsbrief Maha Karuna Ch’an.

 

Categorieën: godsdienst, Nieuws, Geluk, Zen
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Elisabeth Dinnissen roshi overleden – ‘open en vrij worden’

  1. kees moerbeek schreef:

    Dank voor dit bericht.