Het kantoor van de Dalai Lama in Dharamsala, India, heeft een bericht dat op grote schaal is verspreid op sociale media en sociale berichtenplatforms over een door de spiritueel leider ontwikkelde mantra om het coronavirus te bestrijden, als nep afgedaan. De Dalai Lama heeft zo’n advies nooit gegeven, zegt het kantoor.

De breed gedeelde post beweert dat de Tibetaanse spirituele leider met een speciale mantra en het consumeren van zwarte thee infecties van het coronavirus zou tegengaan.

Tal van deskundigen en medische professionals over de hele wereld hebben het publiek gewaarschuwd tegen het misleiden van geruchten en het verspreiden van nepnieuws via sociale media, wat kan leiden tot paniek en de gezondheidsrisico’s voor het grote publiek kan verergeren. Het gaat onder meer om hoaxes, overdreven beweringen over de verspreiding of de effecten van het nieuwe coronavirus, maar ook om vermeende remedies, genezingen en preventieve maatregelen tegen COVID-19.

‘Vergeleken met het echte nieuws, heeft het valse nieuws de neiging om informatie te bevatten die meer verrassend, verontrustend of gericht is op het uitlokken van boosheid of angst. Alle informatie over het nieuws over het coronavirus moet dubbel worden gecontroleerd,’ waarschuwt Jeff Hancock, communicatiedeskundige aan de Stanford’s School of Humanities and Sciences.

De Noord-Indiase staat Himachal Pradesh, de thuisbasis van het Centraal Tibetaans Bestuur (CTA), de Tibetaanse regering in ballingschap en de officiële residentie van de Dalai Lama, kondigde afgelopen zondag de uitvoering aan van strategische maatregelen die gericht zijn op het beperken van de verspreiding van het nieuwe coronavirus, met bijeenkomsten van vier of meer personen die nu verboden zijn. De Kashag, de uitvoerende vleugel van het CTA, heeft alle reisplannen en workshops voor ambtenaren geannuleerd. Het CTA heeft ook de boeddhistische kloosters en scholen in de regio opgeroepen om een maand lang te sluiten en heeft de lokale Tibetaanse bevolking aangespoord om openbare bijeenkomsten, waaronder religieuze evenementen en huwelijksceremonies, af te gelasten.

Op dinsdag kondigde het kantoor aan dat de belangrijkste Tibetaanse boeddhistische tempel in Dharamsala, Tsuglhakhang, de officiële residentie van de Dalai Lama Zijne Heiligheid in het noorden van India, tot minstens 14 april voor het publiek gesloten zou zijn om op coronavirus betrekking hebbende risico’s te beperken. Het nieuws volgde op een aankondiging eind januari dat alle publieke contacten met de Dalai Lama tot nader order als voorzorgsmaatregel zou worden opgeschort.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Gezondheid, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk