Vanaf vandaag zijn alle warme maaltijden voor patiënten van UMC St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen plofkip-vrij. Het ziekenhuis stapt over op scharrelkip met 2 Beter Leven sterren, zo heeft zij Wakker Dier laten weten. Ook andere UMC’s zijn bezig met overstappen naar diervriendelijkere kip.

Het landelijke overleg voeding van de UMC’s (LOVUMC) schreef: “Wij onderschrijven het belang van een meer duurzame productie van vlees en kipproducten. Vooral het antibioticagebruik binnen de vee-industrie willen wij tegengaan.” Diervriendelijker gehouden kippen groeien langzamer en zijn gezonder, waardoor zij minder antibiotica nodig hebben.

Het hoge antibioticagebruik in de vee-industrie is mede oorzaak van het ontstaan van de multiresistente bacteriën MRSA en ESBL die een gevaar vormen voor de volksgezondheid en in ziekenhuizen voor veel problemen zorgen. De stap van de ziekenhuizen is een duidelijk signaal aan supermarkten, vindt Wakker Dier: “De supermarkten willen in 2020 overstappen op een halfbakken plofkip-light met een smartphone aan extra leefruimte. Radboud laat zien dat je vandaag de dag de plofkip gewoon kunt omruilen voor een echte scharrelkip.”

Bron Wakker Dier.

 

 

Categorieën: Nieuws, Dierenwelzijn, Gezondheid
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk